Proč ne/potřebuji web

Publikováno: 12.05.2022
Rada pro vás

Internet je dnes označení pro elektronický svět, který slouží, jak pro zábavu, tak pro svou prezentaci. Doba je rychlá a neuvěřitelně a nekompromisně zrychluje - nikdo dnes na nic nemá čas. K tomu, aby se vám podařilo zaujmout zákazníka a vzít si tak jeho čas, máte obvykle pouhé 2 -3 vteřiny.

Na dnešním trhu existuje spousta online služeb, sociálních sítí a super rychlý vývoj nových aplikací. Informace se šíří formou blesku a proto dochází ke vzniku stále nových trendů. Internet dnes musí ovládat každý a kvanta lidí se mohou stát vašimi potenciálními zákazníky. Otázkou ovšem zůstává, zda jste na to připraveni? Potřebujete nutně svůj web? Jak se o nej starat a proč byste s jeho obnovou měli začít co nejdřív?

Proč je důležité být vidět online

Víte, nemohlo vám uniknout, že se svět za posledních 20 let změnil. Vždyť se mění doslova ze dne na den! Mnoha kamenným prodejnám již odzvonilo a vše se dnes výhradně děje přes internet. Budovy slouží jen jako skladiště nebo jako výdejny. Pokud se šikovně dostanete do povědomí lidí, pak si k sobě nalákáte zákazníky. A aby dotáhli svůj nákup dokonce, musíte je přesvědčit, že jim dáte, co potřebují.

Web vám poslouží i jako online komunikace, kdy můžete pomáhat s výběrem, řešit nedostatky produktů a někdy i přijít s vhodným řešením. Ale, abyste byli vidět, musíte začít s tvorbou obsahu vlastního webu.

Výhody vlastních vytvořených webových stránek

  • Jsou jenom vaše. Zvolíte si strategii a tu můžete zadat firmě, například Šumavský servis vám poskytne své služby ohledně tvorby nových webových stránek nebo obnovu starých. Dále pak nabízí, že po domluvě může spravovat vaše stránky dál.
  • Svůj obsah si tvoříte sami, podle uvážení a svých potřeb
  • Se svojí doménou získáte určité výhody

Vnímejte svůj web jako vizitku

Řekněte, kolikrát jste se již ocitli v online prostředí? Je to důležité měřítko úspěchu! Online vizitka je vždy první krok k tomu, abyste se představili světu a dali o sobě znát. Nejčastěji obsahuje profilovou fotografii, úvodní text o vás a odkazy na vaše kontakty, sociální sítě a web.

Online vizitka představuje výbornou reklamu s odkazem na vaše sociální sítě a web. A tak si čtenáři projedou váš facebook, twitter a něco o vás zjistí. Tak to se informují o vaší práci, případně vás mohou kontaktovat a domluvit si schůzku.

A co reference nebo vyhledávání?

I tyto činnosti patří do vaší vizitky! Reference potřebujete děj se co děj. A především ty dobré. Každý zákazník by měl mít možnost okomentovat vaši práci. Tím může zvýšit, ale i snížit vaši prestiž.

Posuňte své podnikání na vyšší úroveň

Ptáte se jak? To je sice správná otázka, odpověď však máte ve svých rukou. Nepotýkáte se s kolísáním vaší klientely, ale spíše máte práce nad hlavu? Pak je čas se rozšířit a do svých řad přijmout pomoc. Kvalitní web je toho všeho základem. Jen dobře fungující web dokáže nalákat a udržet stávající zákazníky.

Víte jak web udržovat nebo vás to odrazuje?

Údržba čehokoliv si žádá spoustu vašeho času a někdy si okolnosti žádají i radu odborníka. Zde zase mohu vřele vyzdvihnout Šumavský servis, který se o váš web postará doslova do puntíku. Vývojáři každopádně mysleli na vše a proto si můžete sami pomoci. Dnes existují různé nástroje (tím nemyslím, paličku nebo kladivo), které dokáží provádět nejen základní údržbu webu a ovládat je může i naprostý laik! Jakmile si potřebné nástroje osvojíte, bude to stejně lehké, jako dýchat.

Zdá se vám, že web spolyká příliš mnoho finančních prostředků?

U všeho je potřeba myslet s rozvahou. Když jste malý podnikatel, stačí se obrátit na specialistu v oboru, případně na kámoše a vše vyřešit za malý bakšiš. Ale pokud jste velká firma, které nesmí klesnout úroveň, pak ano, web může stát větší obnos. Ale v případě malé firmy, se dá vše řešit opravdu poměrně snadno.

Co tedy získáte, když budete hospodařit s vlastními webovými stránkami:

  • Úspora nákladů na propagaci firmy
  • Efektivní marketingový a distribuční kanál
  • Rychlost a flexibilitu
  • Nepřetržitou provozní dobu
  • Nebrzdí vás žádné regionální omezení
  • Úspora financí za tisk
  • Provádění vlastních výzkumů pro určité skupiny
  • Zasílání informací stálým zákazníkům

Přehodnoťte své možnosti a staňte se jedničkou v tom, co zrovna děláte! Jde to snadno, levně a rychle. Proto nezapomeňte pravidelně udržovat svůj web v chodu a nepřipravte se o šanci, která na vás čeká, možná hned za dalším rohem.

Nechce se Vám vůbec o Vaše stránky starat?

Nechte vše na nás, rádi Vám se vším pomůžeme.

Vše nastavíme, nakódujeme, naprogramujeme, otestujeme a nebudeme Vás tím ani moc zatěžovat. :)

+420 730 686 530 | [email protected]