Proč se nevyplácí šetřit na tvorbě webu

Publikováno: 15.07.2022
Rada pro vás

Vaše webové stránky jsou vaší vizitkou a značně ovlivňují i vaše marketingové kampaně a prodeje. Zároveň představují středisko pro různé operace, které si může zákazník před nákupem nebo telefonátem prohlédnout. Všechno bude posuzováno kritickým okem zákazníka!

Všechny služby pokročily, ale i podražily

Čas plyne a jak to, tak bývá, vše se začalo vyvíjet. Stránky musí běhat, aby zákazníci neztratili trpělivost a dokončili objednávky. Na jedné straně tedy máme techniky, kteří mají přístup k mnohem lepším nástrojům než kdy dříve a díky nim je tvorba kvalitního a chytlavého webu snadná. Ale na druhou stranu musíte počítat s tím, že tvorba prvotřídních strategických webů vyžaduje spoustu práce, kterou je potřeba zaplatit.

A mění se i požadavky na optimalizaci webových stránek, které jsou neustále přísnější. Musíte se zaměřit na rychlost stránek, jejich dostupnosti a neustále vylepšovat uživatelskou část stránek. Všechny tyto a další faktory mají výrazný vliv na další redesign webu.

Na tvorbu webu zavolejte specialistu

Zní to jednoduše, že? Jenže takový specialista vás může pěkně překvapit. Hned vzápětí si rozebereme, proč raději zainvestovat do tvorby webu. Pokud hledáte specialistu, který má zkušenosti a k tomu i spoustu recenzí za svoji práci má určitě taky své stránky, na které jste narazili, možná omylem. Už jen jeho stránky vypovídají o tom, jaká bude jeho práce pro vás. Určitě si s vámi sjedná schůzku a vy zjistíte, že jeho služby jsou nadmíru drahé. Těchto příběhů existuje mnoho.

Není specialista jako specialista

Každý se může tvářit, že zvládne všechno, každopádně i vy si můžete vytvořit vlastními silami webové stránky. Ale pokud hledáte někoho, kdo se o tvorbu postará, musíte se ujistit, že do tvorby zahrne vaše plány. Spousta freelancerů si dělá co chce a nedbá na klienta.Postavit nebo předělat webové stránky může být poněkud nákladné a pokud vám někdo nabízí, že je vytvoří levně a rychle, pak tomu nevěřte!

Už jsme se několikrát setkali s tím, že klienti věřili osobě, která jim slíbila perfektní web za pár babek. Takoví rádoby programátoři, kteří nabízí své služby za pár korun se objevují čím dál častěji. Přicházejí pouze s tím, že udělají pár úprav v textech, jenže nejsou schopní web nijak upravovat a spravovat dál. A dokonce s vámi najednou přestanou komunikovat. Pro složitější zásahy do webu potřebujete šablony, jenže ty si programátoři stahují bůhví odkud a začíná v tom být strašný nepořádek.

Pak na řadu musí logicky přijít někdo jiný, kdo problematice rozumí. Jenže kdo by chtěl pracovat v takto vytvořeném paskvilu? Tím pádem začne práce nanovo. Místo toho, abyste zaplatili rovnou agentuře nebo opravdovému odborníkovi, zaplatíte pak skoro dvojnásobek. Lepší je rovnou zajít za profesionálem, který zaručí, že i práce do budoucna bude šlapat jak hodinky.

Co byste měli u programátora hledat?

Chcete-li si najmout kvalitního programátora, musíte o něm vědět pár informací. Každého nového člena si pořádně prověřte. Udělejte klidně nábor a zadejte jim úkoly. Nevadí, když pak jednou za čas zklamou, ale nesmí to být u každého úkolu. Musíte se ujistit, že ovládají programovací jazyky, ale zároveň ovládají i další důležité dovednosti!

Zde je 10 nejdůležitějších bodů, které by měl programátor zvládat:

  1. Zvědavost
  2. Pozornost k detailům
  3. Jasné myšlení
  4. Schopnost plánovat
  5. Schopnost dodržet termíny
  6. Schopnost porozumět problematice
  7. Schopnost se učit novým postupům
  8. Musí jasně vědět, co umí
  9. Musí ho práce bavit
  10. Musí se umět přizpůsobit a naslouchat

Hledáte webové vývojáře nebo potřebujete další informace o vývoji webových stránek?

Kontaktujte nás a zjistěte mnohem více o našich službách!

Nově jsme pro Vás přichystali konfigurátor, kde si snadno navolíte to, co potřebujete.