Proč se vyhnout Wordpressu

Publikováno: 03.07.2022
Rada pro vás

Každý majitel obchodu se vyzná ve WordPressu. A celé odvětví vývoje webových stránek WordPress zbožňuje. Problémem je, že WordPress je pro malé firmy poměrně nepříjemný. Je složité ho nastavit, je nákladné ho udržovat a jde o systém, o který je třeba neustále pečovat.

Více než polovina klientů si prožila zlý sen s prací ve WordPressu. Jsou sice připraveni na změnu, ale nechtějí se pohnout z místa, protože neví o lepší alternativě. Místo toho, abyste se zabývali kódem, údržbou a hackerskými útoky, můžete se soustředit na prezentaci, obchody a rozvoj své společnosti. Z toho hlediska doporučujeme, abyste se obrátili nejprve na Šumavský servis, který vás zasvětí do problematiky!

A tady je hned 7 důvodů, proč se přestat zabývat Wordpressem:

1. Návrháři WordPressu vás budou řídit nudnou cestou kódování a přizpůsobení

Jednotlivci Wordpressu si cení kódu a zkoumání a všech šílených věcí, které budete dělat s webovými stránkami. Problémem je pouze provozování firmy, nikoliv pokus o inovaci. Vývojáři se zaslouží o zbytečně komplikovaný projekt, který navíc bude trvat příliš dlouho, a vezmou vám velkou část financí.

2. WordPress je také nákladný na správu

Jakmile své stránky ve WordPressu zprovozníte, připravte se na to, že vás čeká spousta trápení. Stránky se pravidelně zhroutí každé zhruba 3 měsíce. Měly by být vždy vyřešeny a přepracovány podle toho, jak se mění online inovace. Připravte se na to, že v průběhu následujících dvou let budete uzavírat smlouvy s různými vývojáři, kteří budou váš web dolaďovat, dokud se nedostanete do bodu, kdy budete tak vyhořelí, že budete pohrdat myšlenkou mít online stránky.

3. Bez spousty školení nebudete schopni měnit své nároky

WordPress nebyl načrtnut pro klienty s obchodními záměry. Byl vytvořen pro programátory. Backend WordPress je tak matoucí, tak dráždivý a frustrující, že klienti odmítají se jakkoli snažit se ho rozchodit sami. S tímto problémem můžeme pomoci my. Stačí si sjednat konzultaci. WordPress není pro klienty uživatelsky přívětivý, ať si každý inženýr WordPressu tvrdí, co chce. Sice může být zábavný pro programátory, ale není zábavný pro majitele firem.

4. WordPress má také často výpadky

WordPress je plánován tak volně, že všechny části, pluginy a inovace nejsou kompatibilní. Budete si muset pronajmout vývojáře minimálně na 1-3 měsíce, abyste se ujistili, že celý systém funguje, jak má. A to by mohlo pravidelně vzít poplatek kdekoli mezi 7000 a 24 000 za 3 měsíce. A to nepočítáme žádné změny webu, pokroky nebo úpravy, jak se váš obchod vyvíjí. WordPress není nákladově efektivní pro malé podniky. Peníze spíše potřebujete nahrnout na propagaci a jiné způsoby, jak zlepšit váš obchod uvnitř systému.

5. Do WordPressu se snadno dostanou i programátoři

Pokud vaše stránky nejsou pod dohledem a nejsou měsíčně aktualizovány, připravte se na to, že se vám do nich nabourá hacker. Kodéři a programátoři zbožňují zahrávat si s WordPressem, aby podnikli a rozbili vaše umístění a využili ho pro své vlastní účely. Už jen z tohoto důvodu by mohl být WordPress zlým snem, se kterým se nevyplatí obchodovat.

6. WordPress není fází, která by dobře fungovala se SEO

Spousta vývojářů tvrdí, že WordPress jako takový dobře pracuje se SEO. To možná bylo pravdivé před pěti lety. Prakticky jakákoli webová platforma funguje dobře se SEO, což je proto, že Google upřednostňuje kvalitní plán, skvělé příspěvky v blogu. Nenechte se inženýrem WordPressu přesvědčit o opaku. SEO má být o skvělých, kvalitních příspěvcích na blogu a tvorbě obsahu - není to o kluzkých, nenormálních kódovacích háčcích, na které slyší pouze vývojáři.

7. Pro malé firmy je to strašné

Z každého důvodu uvedeného výše, je WordPress hrozné místo pro malé firmy. Zabírá váš drahocenný čas, peníze a majetek, abyste si vytvořili své stránky, které stejně budou fungovat pouze minimálním výkonem. Tolik klientů přichází zhruba po dvou dlouhých letech po práci s WordPressem, a zoufale touží po změně, ale nejsou si jisti, zda je možné něco mnohem lepšího. Vaše stránky jsou nejdůležitějším marketingovým nástrojem pro váš obchod a firmu, takže je nenechte v rukou pochybné a nákladné platformy CMS. V první řadě si přejete online stránky, které mohou zůstat online, aniž by se do nich někdo naboural, které vypadají krásně a na které můžete snadno dohlížet a rozvíjet je, aby se časem staly důležitým zdrojem pro váš obchod.

Shrnutí a náš názor

My jako společnost se zabýváme kompletní tvorbou webových prezentací a aplikací. S Wordpressem nepracujeme, umíme v něm, ale distancujeme se od něj, protože aplikaci nejde věřit z hlediska bezpečnosti. K vývoji používáme framework Laravel - to nám zaručuje velkou bezpečnost, bezproblémové aktualizace, přehled kde se co děje a celkem velkou rychlost při zpracování zakázky.

Nebojte se na nás kdykoliv obrátit - náš servis je rychlý a bezstarostný!